Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Schitul „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”

Așezământul monastic, aflat între localitățile Nicolinț și Naidăș, amenajat într-un pichet grăniceresc de la frontiera cu Serbia, a fost destinat, la momentul înființării (2003), călugărilor de la Mănăstirea Călugăra, iar din 2015 Schitul Nicolinț găzduiește un număr de 10 maici de la Mănăstirea Nera și un preot slujitor.

În perimetrul lăcașului de cult, timpul parcă nu se grăbește niciunde. În fiecare dimineață, maicile și preotul participă la slujbă, după care fiecare se îngrijește ca locul care-i găzduiește să arate impecabil, căci doar curtea plină de flori, care duce cu gândul la Grădina Raiului, și grădina cu diferite culturi (care asigură o parte din alimentația celor care locuiesc aici) nu se întrețin singure.

În ceea ce privește alimentația celor care slujesc Schitul, aici nu se consuma altceva în afară de: brânză, lapte, ouă, pește, sigur, pe lângă fructe și legume. Asta nu înseamnă că în alte mănăstiri nu se mănâncă, din când în când, preparate din carne, însă, la Nicolinț, rânduiala Mănăstirii Nera este respectată cu sfințenie.

Sursa: https://expressdebanat.ro

Ultima actualizare: 17:41 | 8.06.2024

Sari la conținut